Epic Games je studio koji je mnogima poznat zbog više stvari: kako zbog jedne od klasičnih pucačina devedesetih – Unreal Tournament, tako i po jednom od najpoznatijih i najrasprostranjenijih pokretača igara – Unreal Engineu, a u današnje doba po jednoj od najuspješnijih battle royale igara ikada – Fortniteu.

Iako su na radost svih fanova FPS-a 2014. godine najavili kako rade na novoj opensource verziji igre Unreal Tournament, danas stiže vijest da je studio zbog brojnih obaveza prestao aktivno raditi na njemu te da će igra ostati dostupna u svojoj trenutnoj Pre-Alpha fazi na njihovome online dućanu.

Posljednji službeni update koji je Unreal Tournament dobio bio je još na ljeto 2017. godine, a ovoga rujna iz Epic Gamesa su najavili kako je razvoj igre u fazi mirovanja, jer čitav tim iz studija jako naporno radi na Fortniteu.

Sigurno je i da je ovoj situaciji pomogla jučerašnja vijest kako Epic Games pokreće vlastitu online platformu za prodaju igara kao direktan odgovor Steamu, no konačnu potvrdu zamrzavanja razvoja Unreal Tournamenta dao je direktor Epic Gamesa Tim Sweeney u intervjuu za časopis Variety, odgovarajući na pitanje o tome kakav utjecaj će razvoj vlastitoga online dućana i konstantna podrška za Fortnite imati na starije projekte poput UT-a.

Unreal Tournament ostaje dostupan u dućanu, ali se više ne razvija aktivno“, rekao je u intervjuu Sweeney te dodao: “Nedavno smo radili s GOG-om na dostupnosti klasičnih Epic Games naslova i planiramo ih dovesti još u njihovoj originalnoj slavi“.

S obzirom na sve rečeno, logično je da se Epic Games i novčano i ljudstvom sada potpuno okrenuo svome najvećem i najunosnijem projektu – Fortniteu, za kojega izbacuju konstantne nadogradnje i održavaju podršku te da su svi resursi okrenuti prema njemu, a jedva čekamo vidjeti kako će funkcionirati njihov grandiozni plan velikoga online dućana.

Za sve ostale koji su se nadali jednom zaigrati gotovu verziju novoga Unreal Tournamenta, jedino što preostaje je putem ovoga linka besplatno preuzeti njegovu trenutnu Pre-Alpha verziju i uživati u onome “što je moglo biti”.