Iako smo ovoga tjedna u ponudi besplatnih igara na Epic Games Storeu trebali dobiti tri igre, Epic Games je u zadnji tren povukao jedan od naslova.

Riječ je o Pandemicu, a posljedica je to, pretpostavlja se, širenja globalne pandemije koronavirusa. S obzirom da je Pandemic društvena igra o globalnom širenju virusa, u potpunosti razumijemo zašto je odjednom povučena iz ponude. Epic Games je u međuvremenu medijima poslao i službeno priopćenje u kojem su pojasnili da će Pandemic besplatno podijeliti nekom kasnijom prigodom. Ovoga tjedna tako dobivamo dvije društvene igre na ploči u digitalnom obliku – Carcassonne i Ticket To Ride, obje od izdavača Asmodee Digital.

Carcassone

Prva igra, odnosno Carcassone, adaptacija je popularne istoimene puzzle igre u modernom izdanju, u kojoj igrači vuku pločice s motivom francuskog krajolika – gradova, cesta, livada i ostalog, a koje moraju povezati sa sličnim pločicama. Carcassone možete zaigrati s pet prijatelja u lokalnom i online multiplayeru ili u singleplayeru.

Ticket To Ride

Ticket To Ride pred nas postavlja izazov izgradnje željeznice, ali i povezivanja gradova i drugih destinacija. Ako vam navedeno zvuči prejednostavno, razmislite ponovno jer istovremeno morate motriti na protivničkog igrača koji će na istoj toj mapi pokušati ostvariti svoje planove. Igra podržava singleplayer, lokalni multiplayer te online multiplayer, a moguće ju je zaigrati uz 4 druga igrača.


Obje igre možete besplatno dodati u kolekciju putem Epic Games Storea, a ponuda traje do 13. veljače, nakon čega nam dolaze Kingdom Come Deliverance i Aztez.