Kao što je i najavljeno prošloga tjedna, od jučer 16. travnja pa sve do 23. travnja Epic Games Store besplatno dijeli odličnu akcijsku avanturu Just Cause 4 te uz njega i indie vizualni roman Wheels of Aurelia.

Just Cause 4

Četvrti i zasad posljednji nastavak odličnog i slavnog serijala kaotičnih i zabavnih open world akcijskih avantura pod imenom Just Cause na tržište je izašao 2018. godine te nas još jednom stavio u cipele avanturista i protagonista Ricoa Rodrigueza. Igrače je u četvorci dočekala velika mapa, čitav niz mogućnosti i alata za zabavu te razne lokacije i brojna vozila. Igru su mnogi nahvalili zbog odličnih gameplay mehanika, kontrola i grafike, no generalno se svi slažu da prethodni nastavak ima bolju priču. No, to vas ne treba zaustaviti da besplatno preuzmete zaista odličnu akcijsku avanturu koja će vas zabaviti na desetke i desetke sati.

Wheels of Aurelia

Druga ovotjedna besplatna igra na Epic Games Storeu puno je manje poznata od Just Causea te je mnogima vjerojatno otišla ispod radara, pogotovo s obzirom da se radi o vrlo specifičnom “niche” žanru vizualnih romana. Igra je originalno izašla 2016. godine i od tada pa do danas pojavila se na svim trenutno postojećim i aktualnim platformama. Radnja igre Wheels of Aurelia smještena je u Italiju 1978. godine, a igrači preuzimaju ulogu protagonistice imena Lella, koja se u pratnji brojnih kompanjona motorom zaputi talijanskom motociklističkom cestom Via Aurelia. Igra je prezentirana iz izometrijske (a.k.a. ptičje perspektive) uz vrlo specifičnu i pojednostavljenu grafičku prezentaciju, a velik naglasak je na priči i bogatom sustavu dijaloga s brojnim likovima koje susrećete tijekom igre.

Obje igre dostupne su potpuno besplatno za preuzimanje putem Epic Games Storea do 23. travnja, a nakon toga besplatna će biti strateška RPG avantura na poteze For The King.