Jučer smo pisali o tome kako je jedan austrijski digitalni dućan prerano na internet objavio da se putem njihove stranice može prednaručiti još nepotvrđena i nenajavljena igra Need for Speed Heat te je potom uklonio igru sa svoje stranice. Najinteresantnije je bilo što je pisalo da će novi NFS izaći već ove godine. Izdavač i vlasnik franšize Electronic Arts danas je to i potvrdio.

Naime, u sklopu svog velikog financijskog izvještaja, u kojemu su se pozabavili prethodno izbačenim igrama, količinom zarađenog novca, statističkim podacima i igrama koje će uskoro izaći, istaknuli su da novi Need for Speed postoji u planu za 2019. godinu za PC i konzole. No to je istovremeno to što se tiče potvrde nove igre Need for Speed, jer ju još uvijek nisu javno službeno najavili, odnosno nema nikakve fotografije, teasera, trailera niti obraćanja novinarima i javnosti, već samo potvrda kroz financijski izvještaj.

Također nije potvrđeno niti ime, odnosno podnaslov igre, iako možemo pretpostaviti da će se zaista zvati Need for Speed Heat, kako je jučer i procurilo. Sama službena najava očekuje nas jako brzo, odnosno unutar iduća tri tjedna, kada kreće sajam gamescom 2019, a već sada znamo da je planirani izlazak igre u razdoblju od 1. listopada pa najkasnije do kraja godine.