EA već pet godina na Xboxu One, odnosno tri godine na PC-u nudi pretplatu koja korisnicima omogućuje da za određenu svotu mjesečno ili godišnje imaju pristup raznim pogodnostima. EA Access, odnosno Origin Access ako plaćate pretplatu na računalima, među ostalim stvarima pretplatnicima omogućuju da u cijelosti igraju sve igre koje se nalaze u takozvanom Valutu, a izdavač ponudu svako malo proširuje novim naslovima.

Prošle godine za vrijeme sajma E3 je EA najavio da će pretplatu početi nuditi u dva oblika, umjesto jednog koji je do tada bio svima dostupan. Svi zainteresirani mogu sada birati između jeftinije Origin Access Basic pretplate i skuplje Origin Access Premium varijante koja omogućuje pristup cijelim verzijama novih igara čim one postanu dostupne. Razlika je također vidljiva i u Vault ponudi, pa ovisno o tome koju pretplatu plaćate možete se veseliti različitim igrama.

Basic pretplatnici od sada imaju pristup odličnim roguelike strategijama na poteze iza kojih stoji razvojni tim Subset Games, FTL: Faster Than Light i Into the Breach, horor igru Detention i logičku igru Shift Quantum. Oni koji su se odlučili na Premium pretplatu uz te četiri igre u cijelosti mogu zaigrati Tropico 6 i spoj šuljanja i taktičke borbe na poteze Mutant Year Zero: Road to Eden.

Ako ste zainteresirani, Origin Access Basic koštat će vas 3,99 eura mjesečno ili 24,99 eura godišnje, dok za Origin Access Premier morate izdvojiti 14,99 eura mjesečno ili 99,99 eura godišnje. Zasad pretplatu možete plaćati na PC-u ili Xboxu One, ali je EA početkom mjeseca službeno najavio da će se PlayStation 4 igrači zabavi moći pridružiti u srpnju. Više detalja će sigurno objaviti za vrijeme svoje prezentacije na sajmu E3 koja će se održati za nešto manje od tri tjedna, a ako se sada želite informirati o tome što točno možete očekivati od pretplate, odgovore na pitanja ćete pronaći na ovim stranicama.