Prije par dana saznali smo da se Electronic Arts napokon vraća na Steam, nakon osam dugih godina izostanka na tom popularnom servisu za kupovinu i pokretanje igara. U tih osam godina, sve igre izdane od strane Electronic Artsa igrači su u digitalnom obliku mogli kupiti isključivo putem njihove platforme Origin, koja, iako najavljivana kao direktan konkurent Steamu – to nikada nije postala.

Prema riječima Electronic Artsovog senior vice-presidenta Mikea Blanka, u intervjuu za portal GamesIndustry.biz, svi detalji oko povratka njihovih igara na Steam nisu do kraja finalizirani, odnosno, trenutno se radi na tehničkoj integraciji između dva servisa. “Želimo pružiti iskustvo bez dodatnih trzavica igračima koji svoje igre požele pokrenuti na Steamu ili Originu, pa tako sada radimo na spajanju računa i omogućavanju zajedničkog igranja putem tih servisa…”, rekao je Blank. Na pitanje je li EA-ov veliki povratak na Steam znak da se konačno odustaje od ideje da Origin zamijeni Steam na vrhu ljestvice digitalne distribucije igara, Blank je odbacio tu mogućnost. “Neki ljudi to ne prepoznaju (njihov napredak op.a.), ali danas imamo preko 85 sadržajnih partnera, izdavačkih partnera i partnerskih razvojnih studija koji na Origin donose igre putem pretplatničkog servisa Access.”

I konačno, postavilo se pitanje dolaska EA Accessa na Epic Games Store, na što je Blank odgovorio vrlo otvoreno. “Ono što ću danas reći je da smo otvoreni za nova partnerstva”, na što je dodao: “Iako danas nemam ništa za najaviti, uvijek smo otvoreni za nova parterstva koja imaju smisla za naše igrače. Vidjet ćemo što nam budućnost donosi”.

Cijeli intervjuu možete pročitati ovdje, a prvi naslov iza kojeg kao izdavač stoji EA, a kojeg ćemo nakon osam godina zaigrati na Steamu bit će Star Wars Jedi: Fallen Order, koji stiže već 15. studenog.