Battlefield V sekcija EA Play konferencije se fokusirala na njihov Chapter 4: Defying the Odds i mape koje nas čekaju.

Prva mapa, koja sam stiže za tri tjedna, 27. lipnja, je Al-Sundan. Mapa je smještena na sjever Afričkog kontinenta i krasi ju, osim krasnih vizuala, otvoreni prostor namijenjen klasičnom Battlefield sandbox iskustvu, gdje će vladati potpuni kaos između aviona, tenkova, pješadije i eksplozija. Ekipa iz Dicea je prenamijenila singleplayer mapu Under No Flag War Story dijela igre, tako da će mnogima biti već poznata.

Slijedeća mapa nam je Marita i predstavlja više-manje zrcalno iskustvo prethodnoj mapi. Smještena je na granicu između Albanije i Grčke, u mirni planinski gradić koji služi kao taktički bitan dio u grčkoj kampanji Drugog svjetskog rata. Mapa je koncipirana kao niz uskih i dugačkih ulica, odnosno gotovo isključivo za pješadijsko ratovanje s obzirom na nezgrapnost velikih vozila. Mapa bi trebala doći u srpnju.

Manje detalja smo dobili oko slijedeće dvije mape, od kojih je jedna u nuklearnom postrojenju na sjeveru Europe, a druga u regiji Provansa u Francuskoj. Jedino što znamo je da su isključivo fokusirane na close quarters ratovanje, znači poprilično moderno i trenutno multiplayer iskustvo.

Osim toga, ekipa je najavila i svoj osobni projekt, Operation Underground, čiji je fokus na klaustrofobičnom ratovanju unutar metro sustava, uz ulično ratovanje na površini grada.

Osim toga, najavljeno je pomicanje granice od max ranka 50 na čak 500. Svakih pedeset rankova, igrači će dobivati poseban item kojim će pokazati svim jalnim i ojađenim igračima koliko su bolji od njih.

Na kraju, ekipa je objavila i planove za Chapter 5, koji će se, po svemu sudeći, odvijati ekskluzivno na Pacifičkom teatru operacija tijekom Drugog svjetskog rata, tako da ćemo se moći virtualno puškarati na Iwo Jimi. Chapter 5 je predviđen za jesen ove godine.