Electronic Arts, velikani game industrije kakvi jesu, imali su čast biti prvi koji će pokrenuti niz velikih press konferencija održanih uživo u Los Angelesu uoči najpoznatijeg sajma videoigara – E3 2018. Konferencija EA Play očekivano je sadržavala nove informacije, gameplay videje i trailere za neke već prethodno najavljene velike igre, koje smo i očekivali vidjeti na presici i čuti nešto više o njima, možda i poneki datum izlaska i slično. No, bilo je i nekoliko iznenađenja kojima smo se potiho nadali i najava nastavaka koje nismo očekivali već sada. Pa krenimo redom kako se konferencija odvijala.

EA Play je tako otpočeo s velikanom Battlefield V, za kojega smo dobili potpuno novi trailer. U traileru smo mogli vidjeti neke nove detalje o multiplayer komponenti, a saznali smo i dvije ključne informacije koje će razveseliti mnoge – u Battlefieldu V neće biti loot boxeva, ali će zato igra imati svoj Battle Royale mod.

EA je potom najavio svoj novi pretplatnički program i platformu – Origin Access Premier, koji će imati multiplatformsku podršku i sadržavat će sve nadolazeće EA naslove koji će izaći na PC. Pretplatnici će tako moći igrati najnovije PC igre prije njihovog službenog izlaska, a imat će i pristup “Vaultu” – kolekciji s preko 100 igara. Više o platformi Origin Access Premier pročitajte na ovome linku.

Zatim je najavljena FIFA 19 – novi nastavak ovog popularnog EA serijala. Naglasak je bio na novoj licenci UEFA Lige prvaka, a za najavni trailer nove FIFA-e glas je posudio Cristiano Ronaldo. Na ovom linku pročitajte više informacija o najavi nove FIFA igre i pogledajte trailer.

Jučer smo pisali o tome kako će Respawn, studio zaslužan za igre Titanfall, na EA Play presici prikazati teaser svoga novoga projekta. Danas se to obistinilo i na presici smo saznali da se radi o njihovoj novoj Star Wars igri, naziva Star Wars: Jedi Fallen Order, koju su prvotno najavili 2016. godine. Više o novom Star Wars naslovu na kojem radi Respawn pročitajte ovdje.

Potom je na stage izašao Martin Sahlin, tvorac Unravela te najavio njegov nastavak – Unravel two! Ono što je ponajviše iznenadilo je činjenica da je igra na tržište izašla upravo danas, nakon ove službene najave uživo na EA Play presici. Martina ćemo, nakon one presice na kojoj je najavio prvu igru, sigurno pamtiti i po jednako simpatičnoj najavi nastavka. Više o Unravel two pročitajte na ovom linku.

Nakon Unravela, koji će biti objavljen u sklopu platforme EA Originals (kao i njegov prethodni nastavak), dobili smo najavu još jednog simpatičnog EA Originals naslova – Sea of Solitude. U ovoj igri pratit ćemo mladu ženu po imenu Kay, čiji osjećaji samoće, ljutnje i depresije ju pretvaraju u čudovište prema izvanjskom svijetu. Ako je suditi prema službenom traileru koji smo vidjeli na EA presici, ovaj platformer bit će izrazito zanimljiv. Stoga na linku pročitajte nešto više o najavi i pogledajte trailer za Sea of Solitude.

U sklopu EA Play pressice  dobili smo i ekskluzivnu najavu potpuno novog Command & Conquer naslova – ovoga puta za mobilne uređaje. Na stage se popeo Michael Martinez iz famoznog Redwood Studiosa i rekao nam nekoliko informacija o igri. Više o novoj C&C igri za mobitele pročitajte ovdje.

Uz novu FIFA igru, ostale EA Sports igre također su imale pošten dio kolača na EA Play presici. Naravno, riječ je o NBA Live 19 i Madden 19, koje su dobile svoje nove trailere. Više informacija saznajte na ovom linku.

Dakako, večer nije mogla proći bez još malo novosti o Star Wars Battlefrontu II, pa je na EA Play presici DICE podijelio više informacija o novim značajkama koje dolaze u igru kasnije ove godine, uključujući mapu i likove inspirirane ratovima klonova. Više o novostima za SW Battlefront II pročitajte ovdje.

Šećer na kraju i ono što smo svi čekali – nove informacije o Biowareovom novom IP-ju Anthem! Pokraj puno informacija koje smo saznali o igri, dobili smo novi trailer, još gameplay videa i ono najvažnije – datum izlaska! Ukoliko kao i mi jedva čekate ovu igru ili vas samo kao gaming entuzijasta zanima što će Bioware napraviti s njom, obavezno kliknite na ovaj link i pročitajte sve što smo o Anthemu saznali na samom finalu današnje EA Play presice!