Igra o kojoj smo već izvještavali ranije, akcijski RPG Vampyr smješten u viktorijanski London kojeg je poharala španjolska gripa, također je prisutna na ovogodišnjem E3-ju, a stigao nam je i potpuno novi desetominutni gameplay walkthrough koji će nam dati nešto više detalja.

Igrin polu-otvoreni će nam donijeti istraživanje Londona, pričanje s građanima i otkrivanje hintova o ključnim lokacijama i objektivima misije. Ono što je u Vampyru kao RPG igri posebno je činjenica da ćemo bilo kakve informacije saznavati igrajući se s „delikatnim“ socijalnim mikrokozmosom i isprepletenim sudbinama različitih društvenih skupina u ovoj igri, kao što su s jedne strane vampiri a s druge „obični“ građani koji su preživjeli španjolsku gripu. Bit će tu dialog tree-ova, bitnih odluka i odabira, priklanjanja jednima ili drugima itd.

Novi desetominutni gameplay trailer počinje u bolnici Pembrook, koja služi kao sveto tlo gdje vampiri i Stražari (tajno društvo u lovu na vampire) funkcioniraju u harmoniji. Glavni lik dr. Jonathan Reid u potrazi je za nekim tko prijeti narušiti tu harmoniju. Pacijent imena Sean Hampton u bolnici je napravio kaos i brutalno ubio drugog pacijenta, a naš glavni junak mora pronaći Hamptona i spriječiti daljnji teror.

Istraživajući London, imat ćemo razne vampirske vještine i moći, kako u borbi tako i u kretanju okolinom. Najefikasniji način jačanja i unaprjeđenja našeg lika, obzirom da smo u ulozi vampira, je hranjenje drugim zdravim ljudima. Tu u fokus dolazi i sustav borbe koji je miks melee i ranged oružja ali i vampirskih nadnaravnih sposobnosti. Borba je osnovana na dobrom tajmingu, pozicioniranju u borbi i upravljanju različitim resursima koje imamo za borbu.

Naravno, obzirom da je Vampyr smješten u polu-otvoreni svijet, imat ćemo prilike posjetiti i istraživati hrpu lokacija, pronalaziti loot ali i (sporedne) informacije koje će nas detaljnije uvesti u sami svijet igre i koje će objasniti što se dogodilo Londonu otkako se raširila španjolska gripa.

U svakom slučaju, igra će obilovati moralno upitnim situacijama, a Vampyr sad već ustaljeni RPG element moralnog odabira izvodi na jako zanimljiv i inovativan način koji je utkan u samu srž igre, obzirom da je glavni lik ujedno i doktor čija životna misija je spašavanje ljudi ali i vampir koji mora ubijati i živjeti od pijenja krvi. Ključno će biti pronaći balans između te dvije stavke, ali bit će moguće prijeći čitavu igru bez da igrač ubije ikoga.

Ako vam punokrvni (pun intended) akcijski RPG s vampirima, super moćima, viktorijanskim Londonom, dialog treeovima i moralnim dilemama ne zvuči kao nešto zanimljivo, obavezno bacite oko na novi desetominutni gameplay walktrough:

Igra izlazi u studenom i bit će dostupna za PC, Xbox One i PlayStation 4.