Hazelight Studios, novo oformljeni studio, čiji osnivač nam je prije nekoliko godina donio prelijepu kooperativnu avanturu Brothers: A Tale of Two Sons, na EA Play presici donosi vijest o njihovoj novoj kooperativnoj igri naziva A Way Out.

Naime, radi se o igri koja će imati veliki naglasak na priču, jedinstvene osobnosti i ciljeve likova te zanimljiv emocionalni put, a moći će se igrati isključivo u splitscreen co-opu i to online ili „na kauču“. Josef Fares, direktor i pisac igre objasnio je kako će ovim novim naslovom pomaknuti granice pisanja igara, a EA Originals platforma, u sklopu koje će izaći igra, savršen je teren za Hazelight studio i njihov novi naslov jer im omogućuje potpunu slobodu rada na vlastitom projektu.

Što se tiče gameplaya, Fares obećava da nas očekuje ludost i velike varijacije u igranju: istraživanje, vožnja i nezasitna akcija. U sklopu prezentacije vidjeli smo i gameplay trailer koji nas je izuo iz cipela. Priča igre počinje u zatvoru, a mi ćemo igrati kao dva lika – Vincent i Leo. Vincent je tek pridošlica a Leo će nas već na početku zateći u zatvoru. Zajedno će skovati plan kako pobjeći iz zatvora, a njihove različite osobnosti donijet će nam različite pristupe rješavanju misija. Svaki lik će imati svoje prednosti i nedostatke, te ćemo doživjeti potpuno drukčije iskustvo ovisno o tome kojeg lika odaberemo za određenu misiju.

Točan datum izlaska igre zasada još nije poznat, osim činjenice da izlazi početkom 2018. godine. U nastavku obavezno pogledajte gameplay trailer: