Odmah u startu Ubisoftove E3 presice, suosnivač Ubisofta Yves Guillemot i legenda Nintenda Shigeru Miyamoto po prvi puta su nam službeno otkrili Nintendovu i Ubisoftovu suradnju u obliku igre Mario + Rabbids Kingdom Battle.

Kao dva velikana gaming industrije, Guillemot i Miyamoto su nam kroz šaljivi uvod na stageu priznali kako su kroz povijest njihovih studija jedan drugome bili suparnici u utrci tko će napraviti bolje igre, ali Miyamoto je rekao kako Nintendo ipak gaji strast prema Ubisoftu i njihovim fantastičnim likovima, te su se tako odlučili na ovu suradnju. Miyamoto je imao samo jedan uvjet: napraviti Mario platformer kakav nikad nismo vidjeli, a Guillemot i Ubisoftovci su prihvatili izazov.

Dobili smo tako napokon i više informacija o samoj igri. Naime, Mario + Rabbids Kingdom Battle bit će jedinstveni spoj strategije i taktike ali jako dobro tempiran i upakiran u prelijepu avanturu. Radnja igre objašnjena je tako da su Rabbidsi teleportirani u Mariov Mushroom Kingdom, čime je čitavo kraljestvo postalo nestabilno i kaotično, a Mario dolazi spasiti dan. Jasno, Mario i Rabbidsi u početku se ne poznaju, ali do kraja njihove avanture oformit će dream team koji će spasiti Mushroom Kingdom.

Saznali smo i nekoliko informacija o mehanikama igre. Osim istraživanja Mushroom Kingdoma i skupljanja novčića, očekuje nas puno turn based borbe i to s pobješnjelim Rabbidsima s kojima ćemo se boriti u valovima. Imat ćemo mogućnost koristiti svojevrsni cover sistem za zaštitu, a moći ćemo i uništavati cover neprijatelja kako bismo bolje napredovali na „bojištu“. Svaki lik će imati posebne poteze i tehnike. Primjerice, Mario će imati svoj potez Hero Sight, dok ćemo i kao tim imati kombinacije poteza kao što je Team Jump opcija pomoću koje ćemo moći proširiti zonu kretanja na bojištu.

U svakom slučaju, ova simpatična Mario + Rabbids taktička avantura bit će ekskluzivno dostupna za Nintendo Switch a datum izlaska je 28. kolovoza.

U nastavku pogledajte simpatični najavni trailer ekskluzivno prikazan na Ubisoftovoj E3 presici: