Čini se da su izdavač EA i razvojni studio BioWare donijeli interesantan i dobrodošao zaključak, pa nadolazeći novi nastavak serijala Dragon Age neće imati live-service multiplayer komponentu. Poučeni su, navodno, dvjema stvarima: izrazito lošim stanjem live-service multiplayer igre Anthem i, posljedično, fenomenalnim uspjehom isključivo singleplayer igre Star Wars Jedi: Fallen Order.

Upavo zbog toga, kaže ugledni istraživački/gaming novinar Jason Schreier u novom Bloombergovom izvještaju, BioWare odustaje od live-service multiplayer komponente u igri Dragon Age 4, koja će od sada pa nadalje biti isključivo singleplayer igra. Tu odluku, prenosi Schreier, donio je upravo izdavač EA u potpunom obratu dosadašnje poslovne prakse i to nakon što smo jučer saznali da BioWare u potpunosti odustaje od novog izdanja igre Anthem NEXT.

BioWare ipak otkazao rad na novom izdanju igre Anthem

Prema izvorima bliskima razvojnom studiju i njihovu velikom izdavaču, Dragon Age 4 navodno se sve dosada snažno oslanjao na multiplayer komponentu, koja je tek u posljednjih nekoliko mjeseci uklonjena iz igre. Plan je navodno bio i da igra bude doslovno napunjena ekstra sadržajem koji bi igrači trebali naknadno kupovati putem mikrotransakcija i brojnih DLC dodataka.

Stigao nam je još jedan teaser za Dragon Age 4

No više od 10 milijuna prodanih primjeraka isključivo singleplayer igre SW Jedi: Fallen Order napokon je uvjerilo EA da igrači ipak žele igre za jednog igrača s odličnim i usmjerenim pričama i da je tržište ponovno više nego zrelo za taj dobri stari izravni poslovni plan. Schreier u Bloombergovom članku ističe i da se tijekom razvoja igre Dragon Age 4 nekoliko članova BioWareovog vodstvaborilo da preokrenu idući Dragon Age u isključivo singleplayer igru“.

To pokazuje da je i sami studio više nego svjestan da im je novi nastavak popularnog fantasy RPG serijala ključan za budućnost studija i povratak na staru slavu te jedinstvena prilika da ponovno zadobiju povjerenje gaming zajednice i ponude ono u čemu su najvještiji i najcjenjeniji, a to je pričanje odličnih singleplayer priča.