U sveprisutnijem podžanru igara zvanom auto battler ili auto chess, Dota Underlords definitivno je jedna od nekolicine takvih igara koje se ističu. Još od lipnja 2019. godine Underlords je besplatno dostupan igračima kroz Early Access putem Steama, a danas izravno iz Valvea stiže vijest da igra u punom obliku na tržište stiže idućega mjeseca.

U svježem obraćanju javnosti putem zapisa o novom updateu, Valve ističe kako se javna Beta sezona uskoro bliži kraju te da će krajem veljače u Underlords stići Sezona 1, koja će istovremeno označiti i puni izlazak igre odnosno Dota Underlords verziju 1.0. Puna verzija igre tako će sa sobom donijeti Battlepass, City Crawl, rotaciju heroja i itema te brojna poboljšanja i nadogradnje korisničkog sučelja.

Izuzev najave konačnog izlaska pune verzije igre na tržište krajem veljače (zasada nema točnog datuma), zapis sadrži i standardne informacije o promjenama koje donosi novi update (puni zapis nadogradnji, ispravaka bugova i poboljšanja pročitajte na ovome linku), a tu je i informacija da nas do pune verzije igre u trenutnoj Early Access fazi očekuje još samo jedna nadogradnja