Valveova planetarno popularna MOBA DOTA 2 krajem ovoga ožujka stiže na Netflix kao anime serija, zasada u trajanju od jedne sezone.

Serija nosi naziv DOTA: Dragon’s Blood i sastojat će se od osam epizoda, a radnja prati Daviona, proslavljenog Dragon Knighta na misiji spašavanja svijeta. On će se, između ostaloga, “susresti s princezom Miranom i uplesti u događaje kakve nije mogao očekivati”, kažu u objavi iz Netflixa.

Tvorac i izvršni producent serije je Ashley Miller, zaslužan za scenarije Marvelovih filmova Thor i X-Men: First Class te serija Andromeda, Fringe, Terminator: The Sarah Connor Chronicles i drugih. Evo kako to zasada izgleda u premijerno objavljenom najavnom traileru

Uz Millera, izvršni producent animirane serije Dota je i Ryu Ki Hyun – direktor i character dizajner animirane serije The Legend of Korra, nastavka poznatog Avatara. Generalno, animaciju radi Studio MIR, koji su također zaslužni za The Legend of Korra i Netflixov Voltron: Legendary Defender.

Miller u novoj Netflixovoj objavi ističe da će fanovi Dote 2 obožavati kako su zamislili taj univerzum te da mogu očekivati epsku, emocionalnu priču sa zrelim temama koje će uključivati neke od njihovih najdražih likova. Pritom je zahvalio Valveu na podršci ove kreativne vizije, ističući da su kinematografska animacija, gluma i glazba serije Dota na sasvim novoj razini.

Dota: Dragon’s Blood na Netflix stiže 25. ožujka, a više o njoj moći ćete saznati na njezinoj službenoj Netflix stranici na ovome linku.