The Division 2 je bio tema razgovora kao logičan sljedeći korak Massive Entertainmenta nedugo nakon izlaska prvog Divisiona. Danas je Ubisoft napokon odlučio potvrditi njegov izlazak.

Tijekom streama “State of the Game” na Twitchu, Developeri iz Ubisofta su gledateljima potvrdili da rade na nastavku igre The Division.

Developeri su se odlučili za sasvim novu verziju igre umjesto ekspanzije jer smatraju da još uvijek postoji puno priča za ispričati unutar igre. The Division 2 će koristiti unaprijeđenu verziju Snowdrop enginea, koji developeri žele prikazati u novom svjetlu jer je dosta napredovao od izlaska prve igre prije dvije godine do danas.

Massive Entertainment je objavio službenu vijest o izlasku Divisiona 2 na stranici Ubisoftovih vijesti.

“Ovo je bilo tako nevjerojatnih nekoliko godina za naš tim u Massiveu! Kada smo prvi put započeli s radom na Tom Clancy’s The Division, znali smo da smo imali nešto posebno, i nešto u što smo vjerovali toliko jako da smo se potrudili osigurati da sve napravimo dobro. Također smo znali da to ne možemo odraditi bez vaše pomoći,” govori razvojni tim The Divisiona. Nakon kratke rekapitulacije povijesti igre, objavljuju sljedeće:

“Sretni smo što možemo javiti da radimo na Tom Clancy’s The Division 2.”

Ova vijest ne znači da će Ubisoft napustiti prvi Division. Najavljene su već dvije nadogradnje, 1.81 i 1.82, koje četiri nove misije donose u “legendary” težinu igre. The Division će također igrati posebnu ulogu nakon izlaska The Divisiona 2 — sadržavat će zadatke koje možete odraditi za otključavanje stvari u drugoj igri.

Tim je rekao da ćemo bilo kakve sljedeće informacije dobiti na budućim State of the Game streamovima, a zatim na E3 konferenciji u lipnju.