U kasne sate utorka internetom se proširila vijest da Disney napušta industriju videoigara i da više neće djelovati kao izdavač. Sukladno tome, razvoj Disney Infinityja zaključen je, a razvojni tim Avalanche Software zatvorio je svoja vrata.

U službenoj najavi ovog poteza tvrtka je naglasila kako je Disney Infinity zabilježio znatno slabije prodajne rezultate nego što je bilo očekivano, a prihodi kompletne divizije Interactive Media u stalnom su padu, kao i operativni prihodi koji su u posljednjem kvartalu pali za visokih osam posto.

Kako stoji u službenom priopćenju, rad na svim projektima zaustavljen je, a jedino čemu se od Disneyja možemo nadati jesu novi likovi za Disney Infinity čiji je razvoj dovršen. Radi se o likovima iz Alice Through the Looking Glass i Finding Dory Play setova koji stižu kroz mjesec dana.

Ova vijest ne znači da Disneyjeve likove i franšize nećemo viđati u videoigrama. Naime, Disney će svoje franšize ustupiti drugim izdavačima i partnerima, kao što je to učinio sa Star Wars brendom, prepustivši ga Electronic Artsu.