U jeku golemih problema u kojima se našao Blizzard zbog čak dvije velike tužbe za diskriminaciju, seksualno zlostavljanje i maltretiranje zaposlenica, kompanija je krenula u svojevrsno restrukturiranje. Nakon što je prošloga tjedna studio napustio J. Allen Brack – dosadašnji predsjednik Blizzarda, studio je sada napustilo (čitaj: dobilo otkaze) još troje prominentnih zaposlenika, uključujući i direktora nadolazeće igre Diablo IV.

Luis Barriga, direktor novog Diabla, u Blizzardu je radio 16 godina, a u kompaniji su već dugo bila i druga dva zaposlenika koji su sada, zajedno s Barrigom, dobili otkaz. To su Jesse McCree (da, zove se isto kao i kaubojski heroj Overwatcha), koji je bio glavni dizajner Diabla IV,  te Jonathan LeCraft, dizajner planetarno popularnog MMO-a World of Warcraft.

Activision Blizzard u novim problemima, a sada ih tuže i dioničari

Sva tri imena usko su vezana uz čitavu problematiku seksualnog uznemiravanja i razvratnog ponašanja koje je u centru dvogodišnje istrage Blizzarda, a sada i tužbe koju je protiv kompanije pokrenula država Kalifornija. Sva tri otkaza prvo nisu bila objavljena javno, već samo interno, no Blizzard ih je naknadno potvrdio za portal Kotaku koji je izvorno i prenio vijest i o otkazima tražio očitovanje iz Activision Blizzarda.

Imamo pozamašan niz talentiranih programera i nove lidere koji su već dodijeljeni na upražnjene pozicije“, istaknuo je glasnogovornik u izjavi za Kotaku te dodao: “Uvjereni smo u svoju sposobnost da nastavimo napredovati, pružati nevjerojatna iskustva svojim igračima i krenuti naprijed kako bismo za sve zaposlenike osigurali sigurno, produktivno radno okruženje”.