Blizzard je u službenom blog postu obavijestio fanove o razvoju njihove nadolazeće igre Diablo IV. Skroz normalno, budući da je Blizzcon odgođen uslijed pandemije koronavirusa, a horda željnih fanova čeka svaku informaciju o svojom omiljenoj franšizi. 

Jedna od najzanimljivijih stvari o kojoj su developeri pisali su aktivnosti koje će igrači moći raditi u otvorenom svijetu mračnog Diabla IV, a izgleda da su se inspirirali Ubisoftovim serijalima Far Cry i Assassin’s Creed jer nas očekuju neprijateljski kampovi koje ćemo čistiti. Sjekirama i magijom, jel’. 

Jednom kada počistite kampove od nestašnih bandita moći ćete ih koristiti kao točke za fast-travel po svijetu, a svaka od neprijateljskih ispostava imat će svoju priču koju ćemo trebati otkriti

Iz Blizzarda su rekli kako su željeli igračima omogućiti da korak po korak oslobađaju svijet od zla, a ovo je odličan način da vide direktne posljedice svojih napora da svijet vrate u normalu. 

Osim kampova, Blizzard je pisao i što možemo očekivati od multiplayera te kako ne nastoje postići MMO efekt za Diablo IV iako ćemo povremeno susretati druge igrače. Bitno im je da cijelu igru igrači mogu proći solo, a kako će sve to skupa izgledati nećemo saznati uskoro jer igra još nije ušla u alphu, a kamoli u betu