Bungie je jučer putem ekskluzivnog prijenosa uživo izašao u javnost s hrpetinom novih informacija vezanih uz njihovu trenutnu krilaticu Destiny 2. Tako smo saznali da igra napokon ove godine dolazi i na Steam, no uz to je i službeno potvrđena glasina o kojoj smo pisali prije nekoliko dana, a to je da igra dobiva potpuno novu veliku ekspanziju imena Shadowkeep, ali i da Destiny 2 dobiva free to play verziju! Evo što smo još sve saznali.

Eskpanzija Shadowkeep

Kroz jučerašnji prijenos uživo, službeno je otkrivena nova ekspanzija, a njezin sadržaj poklapa se s glasinama koje su procurile prije nekoliko dana. Radnja će se, tako, odvijati na Mjesecu, na koji ćemo se napokon moći vratiti, a on će biti značajno promijenjen. Tamo nas, također, očekuju i potpuno novi neprijatelji i zastrašujuće “noćne more” koje su se izdigle iz sjenki. “Pozvana od strane proganjajućih vizija iz njezine mučne prošlosti, Eris Morn se vratila i oslobodila nešto što je nekoć spavalo ispod površine Mjeseca – davno ušuškanu moć koju čak ni ona ne može kontrolirati” – stoji u službenome opisu radnje nove ekspanzije Shadowkeep.

Tako saznajemo da ćemo na Mjesecu pronaći i misterioznu neprijateljsku citadelu i pokušati spriječiti nova bića i noćne more prije nego unište čovječanstvo. Iz svega spomenutog, zvuči kao da će ekspanzija biti puno mračnija i napetija, uz stanovite elemente psihološkog horora. Nemojte reći da vas nismo upozorili 🙂

Vezano uz ekspanziju Shadowkeep, ona će zajedno s osnovnom igrom Destiny 2, ali i dodacima Curse of Osiris i Warmind stići na Steam 17. listopada ove godine te čitavi paket možete već sada prednaručiti po cijeni od 35 eura ili dodati na wishlistu – putem ovoga linka. Vrijedi istaknuti da se po toj cijeni radi o takozvanom “standalone” paketu Destiny 2: Shadowkeepa, stoga za kupnju i igranje nećete trebati prethodnu ekspanziju Forsaken, a izuzev ekspanzije Shadowkeep, osnovnu igru te Curse of Osiris i Warmind, ali i jedan Season Pass u paketu praktički dobivate “besplatno“, odnosno po gore spomenutoj cijeni nove ekspanzije. Također, osim što ovaj paket dolazi na PC putem Steama, isti će sadržaj biti dostupan na svim drugim platformama, kao što su PlayStation 4 i Xbox One.

No, uz sve to, velika novost je i da Destiny 2 dolazi na platformu Google Stadia i to bez dodatnog plaćanja, odnosno kao dio Stadijine novonajavljene pretplate Stadia Pro. No, to se nas hrvata, nažalost, u ovom trenutku ne tiče, s obzirom da Google Stadia ove godine sigurno neće biti dostupna u Hrvatskoj. Eventualno nekad tijekom 2020. godine ili kasnije.

Deluxe i fizička kolekcionarska izdanja

Kao što smo prethodno pisali kad su počele curiti glasine o novoj ekspanziji za Destiny 2, potvrđena su i posebna izdanja igre. Tako postoji Destiny 2: Shadowkeep Digital Deluxe Edition, koji vam u cijeni od 60 eura donosi sav već prethodno spomenuti sadržaj, kao i četiri Season Passa umjesto jednog, a uz to i set ekskluzivnih bonus predmeta, sezonskih aktivnosti, artefakata i nagrada.

Fizička kopija imena Destiny  2: Shadowkeep Collector’s Edition donosi poprilično velik paket digitalnog i fizičkog sadržaja, od digitalne kopije Deluxe izdanja igre i in-game bonusa, originalnog soundtracka za Destiny 2: Shadowkeep i in-game emblem koda, pa do fizičke replike Hive Cryptoglyph, Luna Mission metalne kutije, knjižice Luna Mission, Luna dnevnika na 192 strane koji sadrži informacije o priči igre te dodatne artefakte Zlatnog doba.

Destiny 2: New Light – nova free to play verzija igre

Za sve one koji još dosad uopće nisu igrali Destiny 2, a oduvijek su to željeli – od sada će ga moći igrati besplatno! Iako Bungie zasada nije razjasnio puno informacija o ovome novom paketu, poznato je nekoliko činjenica. Kroz Destiny 2: New Light igrači će imati besplatni pristup osnovnoj igri Destiny 2 na platformama PC, PlayStation 4 i Xbox One. Uz osnovnu igru, u paketu će biti i dio dodatnog sadržaja – dodaci Warmind i Curse of Osiris, odnosno sve do ekpanzije Forsaken, koja nije uključena u besplatni paket.

Također, u sklopu besplatnog paketa New Light naći će se i pojedini remasterirani dijelovi prve igre Destiny. Drugim riječima, igračima će biti dostupan kompletan sadržaj igre Destiny 2, izuzev ekspanzije Forsaken i to potpuno besplatno, a stiže na tržište na datum izlaska nove ekpanzije Shadowkeep, odnosno 17. listopada. Naravno, iako je ovo zaista ogromna količina sadržaja i sati igranja, raidove i novi sadržaj iz Destinyja 2 koji dolazi nakon ekspanzije Forsaken morat ćete kupiti ukoliko budete planirali nastaviti priču, no dotada potpuno besplatno imate više nego dovoljno materijala, a Shadowkeep ćete također morati dodatno kupiti ukoliko se na njega jednom odlučite.

U svakom slučaju, Bungie je jučaršnjom najavom zaista iznio hrpetinu novih informacija o svojoj igri Destiny 2 i njezinim brojnim dodacima te si potencijalno priskrbio puno novih igrača, istovremeno starima nudeći još novog sadržaja za daljnje igranje. Ukoliko imate dodatnih sat i pol vremena viška, u nastavku u cijelosti pogledajte jučerašnji livestream u kojemu je najavljeno sve što smo dosada spomenuli, a na službenim stranicama igre pronađite još više informacija.