Krajem studenog prošle godine tri izdavača – Atlus USA, Bandai Namco i Sony Japan – objavili su kako će se u veljači 2018. ugasiti serveri za Demon’s Souls. Prva From Softwareova igra koja je bila najmanje popularna, ali svejedno pokrenula trend teških RPG-ova koje će s vremenom zavoljeti i zaigrati sve više igrača, od sutra više neće imati online funkcionalnosti.

To znači da više nema invazija, vesele kooperacije i ostavljanja i čitanja korisnih, odnosno manje korisnih poruka koje drugi igrači mogu ostavljati po svijetu. Demon’s Souls je izašao najprije u Japanu početkom veljače 2009., do Sjeverne Amerike je port stigao početkom listopada te iste godine, dok su Australci i Europljani svoju verziju čekali dodatnih devet mjeseci.

Podsjetnik o gašenju servera stigao je putem Dark Souls Twitter profila, a uz to se Atlus odlučio oprostiti od tog dijela igre putem objave na svojim stranicama. Napomenuli su da će osim toga igru biti moguće i dalje igrati i kupiti.

Sljedeće poglavlje u serijalu Soulsborne je remaster Dark Soulsa koji izlazi 25. svibnja za PC, Xbox One, PlayStation 4 i Switch, a kada će From Software i Hidetaka Miyazaki biti spremni na stvaranje novih avantura u tom svijetu ne zna se. Zadnje što je Miyazaki rekao je da i njemu i timu treba pauza, a veoma kratak video o njihovom novom projektu vidjeli smo za vrijeme dodjela nagrada The Game Awards koje su se održale 7. prosinca prošle godine.