Budući da je 8. studeni svakim danom sve bliže, to znači da nam se približava i izlasak igre Kojima Productionsa Death Stranding – rezultat toga je da Kojimin, još uvijek misteriozni, projekt postaje malo manjom enigmom u očima znatiželjnog svijeta. 

Nova informacije stižu iz Moskve koju je Hideo Kojima posjetio prošli tjedan kako bi u “Garage Museum of Modern Art” popričao o svom radu. Korisnik Reddita Keqpup prenio je informacije o onome što je čuo, a jedna od zanimljivijih odnosi se na to da ćemo imati utjecaja na živote (ili smrt) određenih NPC-eva. 

Kojima je dao primjer bolesnog starca koji živi pod zemljom i koji ovisi o Samu, našem protagonistu, da mu povremeno donosi lijekove. Igrač može odlučiti hoće li mu nastaviti donositi lijekove i druge potrepštine te zauzvrat slušati priče iz njegove prošlosti. 

No, budući da se ova specifična situacija odigra poprilično rano u igri te da trebamo napredovati dalje, morat ćemo odlučiti hoćemo li se stalno vraćati djedici, donositi mu lijekove i slušati njegove priče ili ćemo u jednom trenutku zanemariti to novonastalo prijateljstvo i jednostavno odustati. 

Naravno, ako bolesnom čovjeku odjednom prestanemo donositi lijekove, on će umrijeti. 

Zvuči dosta depresivno ustvari. 

Death Stranding izlazi 8. studenog za PlayStation 4, a najnoviji trailer možete pogledati ovdje