Akcijska avantura Death Stranding legendarnog japanskog game dizajnera Hidea Kojime i njegovog studija Kojima Productions prema novim informacijama ostvarila je sjajan uspjeh u prodaji, a Kojima i njegov studio sada se spremaju za rad na svom idućem projektu.

Vijest je to koja dolazi putem japanskog portala Livedoor, za koji je Hideo Kojima u intervjuu izjavio kako u studiju nema razloga za brigu te da se Death Stranding definitivno financijski isplatio. Podsjećamo, igra je gotovo tijekom čitavog razvoja bila obavijena velom tajne, a nakon što je izašla, praktički je podijelila mišljenja, kako publike, tako i kritike, no to očigledno nije utjecalo na prodaju i zaradu te je studio zaradio dovoljno novca za nastavak rada.

Apsolutno smo prešli donju granicu koju smo trebali prijeći, uključujući i povrat troškova za razvoj, stoga bih to nazvao uspješnim rezultatom“, izjavio je Kojima te dodao: “Još nam dolazi i izlazak igre na PC, a osigurali smo dovoljno sredstava kako bismo se počeli pripremati za naš sljedeći projekt, tako da nema brige“.

Kojima i njegov zagonetni osmijeh. Ne znamo je li to onaj od “milijun dolara”, no Death Stranding se očito financijski iplatio (slika preuzeta s portala Livedoor)

Koja će to iduća igra biti, zasada se još uvijek ne zna. Još u studenom prošle godine prenijeli smo informaciju da Kojima planira napraviti najstrašniju horor igru u povijesti, no u ovom novom intervjuu za Livedoor Kojima ističe kako je izrazito ljut jer mu je nedavno otkazan jedan veliki projekt na kojemu je radio, stoga je moguće da je otkazana upravo ta misteriozna “najstrašnija horor igra u povijesti“. U istom intervjuu Kojima je opovrgnuo i glasine da je od Konamija otkupio prava na vlastite igre Metal Gear Solid i vječno neprežaljeni horor projekt P.T., pa tako znamo da ne radi ni na njima. O čemu će se onda raditi u toj novoj igri, nije htio otkriti, osim sljedeće izjave:

Još je u ranim fazama planiranja pa ne mogu reći puno, no potajno aktivno radim na njoj“. Štogod to bilo, vjerujemo da će biti ludo i nezaboravno, a za kraj dodajemo i da smo u ožujku ove godine saznali da će poznati holivudski glumac Norman Reedus (protagonist Sam “Porter” Bridges iz Death Strandinga) i Kojima ponovno surađivati zajedno na novoj budućoj igri. Hoće li to biti ta nova igra ili se suradnja s Reedusom odnosila na nedavno otkazani projekt – vrijeme će pokazati.

Dotada, podsjećamo da Death Stranding na PC dolazi 14. srpnja (te će biti dostupan kroz Steam i Epic Games Store) i to nakon osam mjeseci ekskluzivnosti za PlayStation 4, na kojemu je izašao još 8. studenog prošle godine.