Iako je igra Death Stranding cijelo vrijeme najavljivana kao ekskluziva za PlayStation 4, moguće je da to neće nužno i biti tako.

Naime, korisnik pod imenom vestan je na forumu ResetEra dobro primjetio kako se na službenoj PlayStation stranici, na kojoj je popis svih ekskluziva, više ne nalazi igra Death Stranding, koja je donedavno bila dio tog popisa.

Kako bi potvrdio svoju tvrdnju, taj je korisnik čak iskoristio povijesni pregled web stranica putem Wayback Machinea na datum 26. svibnja ove godine, dok se igra još nalazila na gore spomenutoj stranici. Usporedbom stranice na današnji dan i verzije od prije nešto više od dva mjeseca, vidljivo je da je igra Death Stranding uklonjena s popisa. Međutim, da bi cijela situacija bila još bolja (bar u korist drugih konzola ili čak PC-a), igra se više ne nalazi ni na jednoj službenoj PlayStation stranici s popisom ekskluzivnih naslova za PlayStation 4 konzolu.

Korisnik vestan je putem Wayback Machinea iskopao i vijest od prije skoro 4 godine u kojoj je Sony Computer Entertainment Inc. objavio kako su postigli dogovor s razvojnim studijem Kojima Productions oko, tada još nepoznatog naslova. U sklopu vijesti stoji i Q&A upućen direktno Kojima Productionsu u kojem je postavljeno i jedno vrlo zanimljivo pitanje.
“Na kojim će drugim platformama biti dostupna prva neovisna igra od strane Kojima Productionsa?”, dok službeni odgovor od prije 4 godine glasi: Planirano je da naslov postane dostupan na PC-u (nakon PlayStationa 4).”

Na kraju krajeva, na nedavno objavljenoj naslovnici fizičkog izdanja igre uopće ne stoji natpis “Only on PlayStation“, koji se nalazi na svim drugim ekskluzivama poput Horizon Zero Dawn, God of Wara iz 2018. godine ili igre Days Gone.

Zgodni Norman je zgodan.

Znači li sve ovo da nam igra dolazi i na PC? Ako je doista tako, ostaje nam tek za vidjeti koliko će trajati ekskluzivnost dogovorena za PlayStation 4 konzolu, ali i na kojem će se od popularnih gaming servisa igra pronaći. S obzirom na sve veću popularnost Epic Games Storea, hoće li nas doista začuditi ako igra osvane na toj platformi?