U ranije obećanom i sinoć održanom trećem developer livestreamu razvojni studio EA Motive potvrdio je konačno službeni datum izlaska za Dead Space Remake koji po novome izlazi 27. siječnja 2023. godine za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S. Čitavi livestream trajao je nešto više od sat vremena i uz datum izlaska donio i još novog prikaza gameplaya.

Kao što su i najavili početkom tjedna, u livestreamu koji su vodili kreativni direktor igre Roman Campos-Oriola i viši pšroducent Philippe Ducharme, pridružili su im se direktor arta Mike Yazijian i gost iz vijeća zajednice igrača Blayne Smith (ukoliko se sjećate, EA Motive igru radi direktno u dosluhu i na temelju povratnih informacija vijeća zajednice igrača i fanova serijala Dead Space kako bi remake bio u skladu s onime što fanovi igre žele). Razgovarali su o tome kako studio igrin art, modele likova, osvjetljenje i vizualne efekte prilagođava za novu generaciju platformi koristeći novi i poboljšani engine Frostbite.

Jedna od tema kojima su se pozabavili i koje su prikazali je stvaranje imerzivnih okolina, uz prikaz okolišnog arta pomoću kojega studio želi stvoriti osjećaj da je svemirska postaja USG Ishimura stvarno mjesto na kojemu su ljudi nekoć živjeli, a koje je sada poprište zastrašujuće horor priče. Samu atmosferu horora prezentirali su i kroz prikaz poboljšanja vizualnih efekata te novih detalja kao što su magla, dim i pirotehnika te kako oni utječu na promjenu uvjeta u okolinama svemirske postaje i njenim mračnim hodnicima, a sve u svrhu povećanja misterije, tenzije i imerzije za igrače na modernim konzolama.

Značajnu i dobrodošlu nadogradnju dobivaju i modeli likova, od protagonista Isaaca i noviteta na njegovom svemirskom inženjerskom odijelu koje je sada modernije ali svejedno podsjeća na legendarno odijelo iz originala, do prikaza poboljšanja na čudovištima necromorphima, konkretnije na dobrim starim “Slasherima”. No vizualno unaprijeđenje Dead Space Remakea ne bi bilo potpuno bez kompletne prerade i poboljšanja osvjetljenja za koje EA Motive koristi izrazito moderne tehnike poput real-time svjetlosnih efekata i atmosferičnih elemenata poput volumetrjske magle, poboljšavajući sveukupno imerzivno SF survival horor iskustvo i potičući iskonski osjećaj straha u igračima koji će morati kročiti hodnicima USG Ishimure.

Čak i da niste igrali prethodne igre u serijalu Dead Space, nego ćete ga tek isprobati kroz Dead Space Remake koji po novom izlazi 27. siječnja 2023., livestream se definitivno isplati pogledati, jer ovo bi čak mogla biti jedna od najboljih ako ne i najbolja horor survival igra 2023. godine. Ako, pak, nemate sat vremena viška za gledanje kompletnog gore podijeljenog livestrama, u nastavku možete vidjeti i kratki novi gameplay isječak koji će vam prenijeti djelić atmosfere kakvu očekujemo u igri.