Iza Early Access hita poznatog kao Dead Cells stoji nezavisni razvojni tim Motion Twin. Početkom svibnja izdali su novu veliku nadogradnju za svoju igru, a tada su rekli kako bi mogla biti spremna za konačnu verziju u kolovozu.

Izgleda kako su dobro procijenili, budući da su sada objavili datum izlaska koji glasi 7. kolovoza. Nakon rasprodaje na Steamu koja je završila prošlog četvrtka, igra se počela prodavati po višoj cijeni, a tako će i ostati kada napusti Early Access.

Verzija 1.0 imat će 13 različitih okruženja, hrpu manjih bosseva, kao i četiri velika, približno 80 oružja, magija i skillova za korištenje uz mogućnost povećavanja težine nakon što vam se konačno sve poklopi i porazite posljednjeg bossa. Dead Cells već sad ima djelomičnu podršku za modove, a igrači su već počeli svoje kreacije dodavati na Steam Workshop.

Naravno, to što je tim najavio izlazak iz Early Accessa ne znači da su gotovi s radom na igri. Oko dva do četiri mjeseca nakon izlaska planiraju izdati sadržajem bogat i besplatan DLC, a nakon toga su spremni slušati prijedloge.

Ako ste zainteresirani, Dead Cells možete nabaviti putem Steama, Humblea i GOG-a, a igra bi trebala izaći još i za PS4, Xbox One i Switch do kraja ove godine. Sve ostale detalje možete pronaći na službenim stranicama.