Spoj metroidvanie i roguelitea Dead Cells već je u Early Accessu postao hit. Takve igre nisu toliko rijetke pojave, no timovi nekad nakon tog prvotnog uspjeha zakažu i zbog toga im projekti predugo vremena provedu u toj fazi razvoja. Na svu sreću, Motion Twin i dalje zna što radi, a sada su objavili kako će nakon nešto više od godine dana njihova igra dobiti konačnu verziju.

Ako sve bude teklo po planu, Dead Cells će iz Early Accessa izaći u kolovozu. Vijest je objavljena na Steamu, uz detalje o novoj nadogradnji koja je izašla. “Sa sedmom nadogradnjom koja je sad izašla za Early Access verziju igre, bližimo se kraju dodavanja novog sadržaja. Posljednja stvar na kojoj moramo poraditi prije izlaska je priča. Unatoč tome, verzija 1.0 neće biti kraj jer smo zajednici koja nam je omogućila sve ovo obećali jedan veliki besplatan DLC”, rekao je producent Steve Filby.

The Baguette Update je dostupan svim vlasnicima igre i mijenja jednu od ključnih stvari u igri zvanu The Forge, dodaje nove legendarne iteme, nove mogućnosti za njihovo podešavanje i promijenjeno korisničko sučelje. Detaljan popis promjena možete proučiti ovdje, dok ćete sve druge informacije vezane uz igru pronaći na službenim stranicama. Dead Cells je trenutno dostupan za PC putem Steama i GOG-a, dok će na Switch, PS4 i Xbox One stići do kraja ove godine.