Unazad nekoliko dana na sve se strane šuškalo o igri Far Cry 6, najnovijem nastavku izrazito popularnog Ubisoftovog serijala pucačina. Sve dosadašnje glasine upućivale su na to da će glavnog negativca tumačiti poznati holivudski glumac Giancarlo Esposito, a to je sada i potvrđeno putem procurenih informacija s PlayStation Storea.

No osim što sada definitivno znamo da negativca tumači Esposito (najpoznatiji kao Gus Fring iz serije Breaking Bad), procurio je i niz informacija o samoj priči igre Far Cry 6, kao i sami datum izlaska

Mjesto radnje je Yara, izmišljeni tropski raj “zamrznut u vremenu”. Giancarlo Esposito kao glavni negativac glumi diktatora Yare te nosi ime Anton Castillo, a njegov je cilj vratiti njegovoj naciji nekadašnju slavu pod svaku cijenu. Pri tome će mu pomagati njegov sin Diego. Njihova zajednička nemilosrdna opresija potaknula je revoluciju, a tu igrači dolaze u priču.

 

Igrat ćemo kao Dani Rojas i boriti se u gerilskome ratu protiv već spomenutog tiranina Antona Castille u pokušaju oslobođenja naroda. Na putu će nam stajati Antonove vojne sile s kojima ćemo se sukobiti “u najvećem Far Cry igralištu dosad” i to kroz džungle i plaže te kroz Esperanzu – glavni grad izmišljene zemlje Yara.

Što se tiče tehničkih detalja, barem kad se radi o procurenoj verziji za PlayStation, poznato je i da igra osim trenutne generacije dolazi i na PlayStation 5 i to kao besplatna nadogradnja za sve koji igru kupe za PlayStation 4. Sama igra u ovom trenutku je već uklonjena s PlayStation Storea, no ne prije nego se saznalo da bi službeni datum izlaska trebao biti 18. veljače 2021. godine. 

Službeno otkrivanje igre zasigurno nas čeka ovoga vikenda, kada će Ubisoft održati svoju digitalnu press konferenciju Ubisoft Forward kao zamjenu za E3. Konferenciju (o kojoj smo više pisali na ovome linku) moći ćete pratiti ove nedjelje 12. srpnja u 20:30h.