Izdavač Bandai Namco je odlučio malo pojasniti konfuziju koja je nastala oko cijene za Dark Souls Remastered. Nakon prvih par prikaza igre koji su zapravo pokazali kako se ne radi o drastičnim promjenama u odnosu na Dark Souls: Prepare to Die verziju igre koja je za PC izašla 2012. godine, igračima koji su je igrali nije bilo jasno zašto bi morali platiti punu cijenu.

Sada se ispostavilo da neće morati, jer je izdavač potvrdio da će svi vlasnici Prepare to Die verzije proći jeftinije. Umjesto 39,99 eura će morati platiti 19,99 eura, a Bandai Namco je usput rekao kako od 9. svibnja više putem Steama neće biti moguće kupiti tu stariju verziju igre. Oni koji je imaju u svojoj kolekciji moći će je i dalje igrati, no ostali će igrači morati pričekati izlazak Remastered verzije.

Dark Souls Remastered je u izradi za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch, s time da je verzija za Switch odgođena, zajedno s testiranjem servera. Za prve tri platforme će igra izaći 25. svibnja, dok će je igrači na Nintendovoj konzoli moći zaigrati u ljetnim mjesecima. Izdavač je objavio novi trailer kojeg možete pogledati ispod teksta, a predbilježbe su otvorene za PS4 i Xbox One verzije igre.