Komentatori i igrači/ce koji u zadnje vrijeme sve češće vole govoriti da su određeni naslovi Dark Souls svog žanra bit će oduševljeni ovom viješču. Naime, konačno možemo reći da postoji Dark Souls tabletop igranja.

Steamforged Games danas su lansirali Kickstarter kampanju za Dark Souls: The Board Game, obećavajući potencijalnim backerima tabletop iskustvo vjerno akcijskoj RPG franšizi FromSoftwarea. Krovni iznos vrlo brzo je dosegnut – točnije, za samo tri minute, a kampanja je pri zatvaranju dosegla više od £3,770,000 (tri milijuna, sedamsto sedamdeset tisuća funti, ili preko 5 milijuna dolara).

Dark Souls: The Board game bit će kooperativno iskustvo za 1-4 igrača i fokusirat će se na “strateški izazovno, imerzivno istraživanje i borbu”, kažu iz Steamforgeda. Igrači će igrati kao jedna od četiri startne klase iz videoigara, boriti se protiv čudovišta i bosseva te usput skupljati blago.

Steamforgedova igra na ploči sadržavat će neprijatelje iz sve tri Dark Souls igre – glavna igra sadržavat će dva susreta s bossovima: Ornsteina i Smougha iz Dark Soulsa, te Dancer of the Boreal Valley iz Dark Soulsa 3.

Oni koji su Kickstarteru donirali £80 dobit će glavnu igru, a Steamforged će prodavati ekspanzije po dodatnoj cijeni. Među tim ekspanzijama nalazit će se jedna bazirana na Last Giantu iz Dark Soulsa 2.

Dark Souls: The Board Game backerima će biti isporučena u travnju 2017.

Ako vas zanima kako igra funkcionira u detalje, pogledajte video: