Nezavisni razvojni tim Euclidean Studios prekjučer je najavio svoju prvu igru Nazralath: The Fallen World – novu dark fantasy akcijsku avanturu iz trećeg lica koja će imati elemente RPG-ova i na prvu djelovati izrazito poznato, a vjerojatno i privlačno apsolutno svakome tko je u životu igrao barem jednu souls-like igru.

Kako studio ističe na službenoj stranici igre, Nazralath: The Fallen World bit će mračna avantura bogata pričom koja će se fokusirati na uzbudljivi razgranati narativ i igrače tjerati na istraživanje bogatog i detaljnog svijeta sa snažnom opipljivom atmosferom.

Epski setting i mračna ali privlačna atmosfera lokacije Behemoth Graveyard

Dodatno nam je interesantno i neočekivano da studio ističe kako je igra, uz serijal Dark Souls, zapravo snažno inspirirana i oldskul legendarnim RPG-om Planescape: Torment, ali i izopačenim vizualnim radovima legendarnih umjetnika kao što su Zdzisław Beksiński i H.P. Lovecraft te da je Nazralath: The Fallen World njihovo ljubavno pismo okultnim univerzumima i žanru dark fantasy.

Već i sami premijerni trailer sugerira puno toga te je poprilično lako iščitati što očekivati od igre. Osim što izgleda kao Dark Souls, artom, vizualima i dizajnom okolina čak i više podsjeća na Mortal Shell – indie souls-like klon iz 2020. godine, ali i brojne druge souls-like igre, što samo po sebi nije loše, iako tako zvuči na prvu. 

Premijerni trailer uz CGI cinematic sekvence donosi i nekoliko kadrova gameplaya, no dominiraju prikaz atmosfere, dizajn post-apokaliptičnog svijeta i prikaz ruševina i pustoši koje ćemo istraživati. Ako bacite oko na službenu stranicu igre, pronaći ćete i concept artove okolina te nazive za tri lokacije – Behemoth Graveyard, Ashlands i naslovni Nazralath – svaka sa svojim jedinstvenim vizualnim stilom.

Gameplay kadrovi poput ovoga izrazito podsjećaju na Mortal Shell

Nazralath je dijete svih naših vještina, znanja i nadahnuća. To je iskustvo satkano od mehanika naših omiljenih igara, tekstova naših omiljenih autora i njihovih tematskih i narativnih stilova te poteza kistom naših omiljenih slikara i digitalnih umjetnika“, ističu iz studija na službenoj stranici, dodajući da svoju prvu igru Nazralath: The Fallen World smatraju “jedinstvenim i svježim pristupom žanru RPG-a te reinkarnacijom vrijednosti klasičnog dizajna igara za koje se čini da su izgubljene u vremenu“.

Nazralath: The Fallen World u ovom trenutku nema datum izlaska, a zasad je najavljen ekskluzivno za PC. U opisu trailera stoji da će uskoro biti pokrenuta i Steam stranica, dok službeni website ističe da studio za izradu igre koristi Unreal Engine. No uz logo Unreal Enginea stoji i logo Epic Gamesa, što sugerira da igra paralelno dolazi na Steam i Epic Games Store. To je sve što zasad znamo, a za više informacija popratite službeni Discord Euclidean Studiosa.

Gameplay isječci iz trailera pokazuju i šibanje s raznim neprijateljima