Kao što je već prethodno najavljeno, danas se održala prva u nizu epizoda Night City Wire kroz koje nam poznati poljski studio CD Projekt RED donosi novosti o igri Cyberpunk 2077. U sklopu prve epizode dobili smo novi trailer i nekoliko novih informacija.

Sami event trajao je 25 minuta, a osim novog trailera, studio je prikazao podosta gameplaya, pa čak i novu sekciju mape, no većinu vremena posvetili su detaljima o novo najavljenoj mehanici zvanoj Braindance. Radi se o mehanici kroz koju ćemo u svijetu igre Cyberpunk 2077 moći proživljavati sjećanja i iskustva drugih likova pomoću uređaja odnosno implantata koji će nam omogućiti da iz prvoga lica doživimo njihova osjetila vida, sluha, dodira i sve što to podrazumijeva.

No, to nije jedina funkcija braindancea, jer će nam on koristiti da putem Braindance editor moda događaje pregledavamo kao snimke koje možemo pauzirati, premotavati i ubrzavati. Čitava ta mehanika u principu će nam koristiti za misije istraživanja i svojevrsne detektivske potrage za tragovima te će, kažu iz CD Projekt RED-a, biti usko vezana uz priču igre (u smislu – nećemo moći šetati otvorenim gradom i isprobavati ju na bilo kome). 

Za kraj ističemo i da je tijekom prve epizode Night City Wire razvojni studio CD Projekt RED najavio je i suradnju s kompanijama Trigger i Netflix, koji nam 2022. godine donose animiranu seriju Cyberpunk: Edgerunners. O samoj seriji zasada se ne zna gotovo ništa, no njezinu najavu, kao i kompletnu prvu epizodu livestreama, uz mnoštvo drugih detalja i informacija, možete pogledati u nastavku teksta: