Tijekom prikazivanja novog gameplaya na ovogodišnjem događaju E3, CD Projekt RED je potvrdio da se Cyberpunk 2077 može završiti bez ubijanja.

Naime, voditelj quest dizajna Paweł Sasko, je za vrijeme intervjua za web portal PC Gamer izjavio kako će igrači imati mogućnost gotovo svaki pištolj i gotovo svaki cyberware koristiti na ne ubojit način.

To znači da neprijatelje možete oboriti, ugušiti, natjerati ih da spavaju i slično te da u igri uvijek postoji način kako bi poštedjeli neprijatelje. Ovo se također odnosi i na bosseve.

Također, igrači će imati i šaroliku paletu hakerskih mogućnosti koje će omogućiti još tiši i pasivniji pristup misijama.

Hakiranjem možete pogasiti kamere, uploadati viruse u neprijateljske čipove kako bi ih oborili iz daljine ili preuzeti kontrolu nad predmetima u neposrednoj okolini.

Razvojni studio tvrdi da je ova promjena došla nakon što su obradili ogromnu količinu povratnih informacija koje su dobili poslije prvog prikazivanja igre na E3-ju prošle godine.

Cyberpunk 2077 izlazi 16. travnja 2020. godine za platforme PC, PlayStation 4 i Xbox One, a do tad vam preporučujemo da u nastavku pogledate trailer koji je prikazan za vrijeme Microsoftove E3 press konferencije.