Prošle godine u svibnju izašao je spoj kartaške igre i simulacije imena Cultist Simulator. Dvočlani razvojni tim Weather Factory je najprije tražio sredstva za razvoj putem Kickstarter kampanje prije par godina i nakon što su uspješno prikupili dovoljnu količinu za razvoj, bacili su se na posao. Putem objave na svojem blogu je Alexis Kennedy detaljno je opisao tijek razvoja i svega ostalog vezanog uz igru, a igra je također premašila brojku od sto tisuća prodanih primjeraka.

Najveći broj primjeraka prodan je na Valveovom servisu, čak nešto više od 85 tisuća. Ostatak je raspoređen po trgovinama kao što su GOG, itch.io i Humble, pa je ukupan broj 105 tisuća. Također, trenutno u sklopu Humble Monthly promocije je tim podijelio više od 500 tisuća ključeva. Radi se o pretplati kroz koju igrači za 12 američkih dolara mjesečno dobiju određen broj igara – ovog su mjeseca najavljeni Cultist Simulator, Warhammer: Vermintide 2 i Earth Defence Force 4.1.

Ako niste čuli za igru do sada, spajate karte kojima ćete skrojiti svoju priču prožetu djelima H.P. Lovecrafta. Kao što joj ime kaže, osnovat ćete svoj kult i odlučiti što želite s ljudima koji se njemu pridruže. Tim procjenjuje da ćete na Cultist Simulator potrošiti od 20 do 40 sati, pa ako vam išta od toga zvuči interesantno, bacite oko na službene stranice. Ako vas zanima kako izgleda godina dana za jedan nezavisni razvojni tim, detaljan opis možete pročitati na spomenutom blogu.