Igrači Rocket Leaguea na Xbox Oneu bit će među prvima na toj konzoli koji će moći igrati mečeve protiv PC gamera, a Microsoft je “ostalim mrežama” poslao otvoreni poziv da im se pridruže “kasnije”, objavljeno je danas u sklopu inicijative Microsofta koja za cilj ima otvoriti Xbox Live cross-platform multiplayeru sa svim ostalim platformama.

“Naravno, o game developerima ovisi hoće li podržati ovaj feature, i Xbox Live igrači uvijek će imati opciju da igraju samo s drugim Xbox Live igračima”, objasnio je Chris Charla, direktor ID@Xbox, u priopćenju na Xbox.com.

“Osim što podržavamo cross-platform play između Xbox One i Windows 10 igara koje koriste Xbox Live, omogućit ćemo i developerima da podržavaju cross-network play. To znači da će se igrači na Xbox Oneu i Windowsima 10 koji koriste Xbox Live moći igrati s igračima na drugim online multiplayer mrežama, uključujući i druge konzole i PC mreže”, napisao je Charla.

Iz studija Psyonix su izjavili kako će cross-platform podrška između Xbox Onea i PC-ja početi u kasno proljeće, a slijedit će i druge platforme. Rocket League već podržava cross-platform igranje između PlayStationa 4 i PC-ja. Podsjećamo, kada je Rocket League izašao za Xbox One krajem prošle godine, iz Psyonixa su rekli kako “u generalnoj praksi za sve njezine naslove platforma Xbox ne dozvoljava crossplay matchmaking između drugih sustava”. Čini se da je Microsoft promijenio ploču.