Uz čitav niz igara koje će biti dostupne na konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X/S na dan izlaska, Control – jednu od najboljih igara prošle godine – na novoj generaciji ipak nećemo igrati ove zime, već nekad početkom 2021. godine.

Podsjećamo, radi se o izdanju Control Ultimate Edition koje u jednom paketu donosi igru i sve DLC dodatke i ekspanzije, odnosno Season Pass, no ovoga je ljeta mnoge podiglo na noge jer je jedino izdanje koje donosi besplatnu nadogradnju za konzole iduće generacije, čime su za next-gen izdanje zakinuti igrači koji već posjeduju igru i Season Pass od prije.

Odgodu izlaska Ultimate Editiona za PS5 i XSX/S na početak 2021. godine objavio je sami razvojni studio Remedy Entertainment na svojim društvenim mrežama, ističući da im treba još malo vremena kako bi finalna kvaliteta bila odlična te su svima zahvalili na strpljenju.

Dotada, ako već niste upratili, Control Ultimate Edition za ostale platforme (PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch) službeno je izašao još 27. kolovoza, na isti dan kad je izdanje za PC nakon godinu dana ekskluzivnosti za Epic Games Store stiglo i na Steam.