Studio Firaxis Games na gamescomu su održali prezentaciju o skorašnjem nastavku popularnog Civilization serijala, Civilization VI.

Doznali smo neke stvari koje smo već znali, kao što je unstacking model gradnje koji omogućuje da gradove podijelimo u četvrti, svaku sa svojim bonusima i funkcijama. Tu je također i sustav aktivnog istraživanja, zahvaljujući kojemu sve što napravimo na mapi ima utjecaj na tijek igre. Na primjer, izgradimo li grad na obali, automatski ćemo imati prednost u plovidbi.

Novost koja je otkrivena ekskluzivno za gamescom novi je vođa u igri, glavom i riđom bradom Frederick Barbarossa, vođa njemačkog Svetog Rimskog Carstva.

Barbarossa donosi dodatni military policy slot, te bonus u borbi protiv city-state unita. Također, Imperial Cities bonus Njemačkoj daje mogućnost da sagradi još jednu četvrt bez obzira na veličinu populacije. Četvrt koji dobivate ako igrate kao Njemačka je Hansa, industrijska zona koja će proizvoditi dodatne resurse ako je smjestite kraj komercijalne četvrti. Od modernih postrojbi Njemačka dobiva popularan U-Boat, podmornicu koja dobiva bonus na borbu u dubokom oceanu.

Pogledajte video, a Civilization IV zaigrajte 21. studenog na PC-ju.