Odlični Batman: Arkham Knight, posljednja igra u trilogiji Arkham, ovoga će ljeta proslaviti punih šest godina od izlaska, a čini se da u tu čast igra na novim Microsoftovim konzolama Xbox Series X/S dobiva next-gen optimizaciju.

Hint o tome da Microsoft, razvojni tim Rocksteady Studios i izdavač Warner Bros. spremaju next-gen optimizaciju dolazi s pomalo čudnog mjesta. Naime, Microsoft je jučer objavio novi post na službenom blogu Xbox Wire, u kojemu detaljnije objašnjavaju novu značajku uz koju će na Xboxu Series X/S biti moguće filtrirati igre po preferiranom jeziku.

Na prvu nema apsolutno nikakve veze s Batmanom. No, u popratnom screenshotu Xbox nadzorne ploče priloženom u Microsoftovom članku, uz ostale igre nalazi se naslova slika za Batman: Arkham Knight na Game Passu, koja na dnu ima prepoznatljivi novi logo za igre koje su optimizirane za XSX/S.

UPS?

Taj logo inače je rezerviran isključivo za igre koje su doista optimizirane za nove konzole Xbox Series X/S, a Arkham Knight dosada (već godinama) nije dobio nikakvu nadogradnju. Znači li to da će posljednji nastavak trilogije o Princu tame zaista uskoro biti optimiziran za next-gen, ostaje za vidjeti.

I dok mnogi vjeruju da je ovo zapravo suptilni i namjerni teaser, a drugi pretpostavljaju da je preuranjeno procurena informacija, treći misle da je samo greška. No ne vidimo razlog zašto i kako bi se greškom ikona optimizacije za XSX/S pojavila na igri Batman: Arkham Knight, a da ju netko tamo nije namjerno stavio.

Jedva čekamo službeno očitovanje Microsofta i Warner Brosa i nadamo se da je istina te da ćemo uskoro i na novom Xboxu imati razlog za ponovni prelazak igre Batman: Arkham Knight uz poboljšane vizuale, brza učitavanja i veći framerate