Poljski razvojni studio CD Projekt RED objavio je da radi na nekoliko novih projekata, uključujući više novih igara smještenih u univerzum Witchera, nastavak Cyberpunka te na sasvim novom IP-u kodnog imena Hadar. 

Svoje nove projekte najavili su u sklopu strateškog izvješća investitorima koji imaju razloga zadovoljno trljati ručicama. 

Projekt Orion je kodno ime za novu igru smještenu u svijet Cyberpunka 2077 koji nakon Netflixovog animea Edgerunners apsolutno ruši sve rekorde po broju novih aktivnih igara. Igru će naravno, razvijati sam CDPR.

The Molasses Flood, nezavisni razvojni studio kojeg je CDPR prošle godine kupio, razvijaju Witchera kodnog imena Project Sirius. Igra je trenutno u fazi pred-produkcije, a iz CDPR-a kažu kako se radi o nezaboravnoj priči za fanove Witchera ali i novu publiku. Također se najavljuje kao nešto sasvim inovatino u univerzumu The Witchera. Jako nas zanima na čemu rade tvorce hvaljenog survivala Flame in the Flood s obzirom da je najavljena i multiplayer komponenta. 

Project Polaris je RPG smješten u otvoreni svijet i nastavit će u smjeru koji će biti odmah prepoznatljiv svim fanovima Wild Hunta. CD Projekt RED Project Polaris vidi kao početak nove trilogije.

Fanovi RPG-ova u otvorenom svijetu trebali bi imati pun tanjur budući da je najavljeno kako vanjski razvojni studio sastavljen od veterana serijala Witcher radi na novom projektu imena Project Canis Majoris – igri koja neće biti dio Polaris trilogije. Ukratko, od Witchera nas očekuje nova open-world RPG trilogija, zaseban open-world RPG te novo inovativno (multiplayer) iskustvo na kojem radi tvorci Flame in the Flooda.

Budući da očito jako vole raditi igre, uz sve to CDPR planira i novi IP kodnog imena Hadar koji je još uvijek u konceptualnoj, odnosno vrlo ranoj fazi kreativnog procesa – čitaj, rad na igri još nije počeo.