Kao što je prethodno i obećano, razvojni studio CD Projekt RED sinoć je izbacio veliki novi patch za Cyberpunk 2077 za PC i konzole.

Kako u jučerašnjoj objavi navode iz CDPR-a, ovaj novi update naziva 1.1 služi kao temelj za nadolazeće patcheve koji nas očekuju u bližoj budućnosti, a studio se u njemu fokusirao na brojna poboljšanja stabilnosti igre te na ispravke velikog broja bugova. Velika većina novosti podjednako se odnosi na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i platformu Google Stadia.

CD Projekt RED suočen s još jednom tužbom zbog igre Cyberpunk 2077

Neke od zajedničkih značajnijih stavki novog patcha 1.1 su poboljšanja u korištenju memorije brojnih igrinih sustava, kao što su likovi, interakcije, navigacija, in-game video isječci, laserski efekti, minimapa, umjetna inteligencija, promet u gradu te brojne druge važne stavke. Ispravljene su i greške pri kojima je igra crashala, primjerice, prilikom loadanja spremljenih pozicija.

Kao i u prijašnjih nekoliko manjih patcheva, i ovaj novi veliki donosi ispravke brojnih bugova vezanih uz same glavne i sporedne questove, ispavke grešaka u korisničkom sučelju, ispravke vizualnih bugova i nedostataka, a napokon je ispravljena i velika greška s oštećenim save fileovima koji su bili neiskoristivi kad bi postali veći od 8MB usred craftanja previše predmeta (uz napomenu da ovo neće ispraviti saveove koji su oštećeni prije prethodnog patcha 1.06). 

Specifično na konzolama PlayStation 4 i PlayStation 5 optimizirane su performanse NPC-ova i napućenosti populacije na ulicama Night Cityja te su ispravljeni brojni crashevi na PlayStationu 4. Konzole Xbox One i Xbox Series X/S dobili su poboljšano korištenje memorije za kreaciju lika, ogledala, skeniranje, upravljanje kamerama, memorije (inventara i mape).

Što se tiče specifičnih poboljšanja za PC, sada su omogućeni achievementi u Steam offline modu te su ispravljeni crashevi prilikom paljenja igre, vezani uz loading cache na grafičkim karticama Nvidia. Sve skupa možda ne odaje dojam kao da je napravljeno puno toga, no kompletna lista ispravaka (koju možete naći na ovome linku) sasvim je solidna i dobar korak naprijed.