Ubisoft i Techland su sredinom rujna 2006. godine izdali prvu igru u serijalu vestern pucačina imena Call of Juarez. Nakon toga je izašlo još tri nastavka, a u svakom se radnja odvijala u drugom periodu. Bound in Blood je bio uvod u priču prvoj igri, The Cartel se prebacio u moderna vremena, da bi posljednji nastavak koji je izašao krajem svibnja 2013. godine, Gunslinger, opet bio smješten na Divljem zapadu.

Krajem ožujka, došlo je do problema s licencama – izdavač i razvojni tim se nisu mogli dogovoriti oko vlasništva IP-a, zbog čega su igre povučene iz prodaje. Techland je sada objavio da su uspješno s Ubisoftom isposlovali da sami izdaju svoje igre. “Serijal Call of Juarez, za čiji je razvoj zadužen Techland, bio je odlično primljen od strane kritičara i dobio veliku podršku od velikog broja igrača. Zbog toga smo oduševljeni što je sada Techland Publishing preuzeo izdavačke uloge za Call of Juarez: Gunslinger”, rekao je Adam Lason.

Zahvalili su se Ubisoftu na izdavanju prijašnjih igara i dodali kako će nastaviti njihova nastojanja podržavanja igara i fanova ovog serijala, kao što je to do sada i bilo. Kako bi proslavili ovaj događaj, odlučili su narednih nekoliko dana Gunslinger prodavati po 33 posto nižoj cijeni, pa ako ste zainteresirani, igru možete zgrabiti na Steamu za 8,33 eura. Original i Bound in Blood su također dostupni na Valveovom servisu, i prodaju se svaki po cijeni od 9,99 eura.