Ovogodišnji sajam E3 2019 i velika Microsoftova press konferencija donijeli su nam prvu službenu najavu igre Blair Witch, koja je nastala prema kultnoj horor filmskoj franšizi istoga imena. I dok su E3 trailer većinom činile CGI animacije i samo par trenutaka igre, razvojni studio Bloober Team i produkcijska kuća Lionsgate Games danas nam donose novi trailer koji se fokusira isključivo na gameplay.

Ugasite svjetla. Stavite slušalice. Pripremite se za prokletstvo šume Black Hills!“, stoji u opisu novoga trailera. Naravno, ukoliko dosad već niste shvatili, radi se o igri koja se izrazito oslanja na nadnaravni psihološki horor i to iz prvoga lica, po uzoru na filmove. Ukoliko, pak, niste upoznati sa serijalom filmova Blair Witch, čitava premisa oslanjala se na činjenicu da su filmovi snimljeni kao stvarni dokumentarac, a gledatelji film gledaju kroz “oči” kućne kamere te zajedno s likovima istražuju misterij vještice iz Blaira. Nešto slično očekuje nas i u igri.

Studio obećava da će Blair Witch “proučavati” naše reakcije na strah i stres, a radnja će pratiti protagonista Ellisa, bivšeg policajca s problematičnom prošlošću, koji se 1996. godine pridružio potrazi za nestalim dječakom, duboko u šumi Black Hills. No, to nije bilo kakva šuma, već nas u njoj očekuje beskrajna noćna mora u kojoj ćemo se morati suočiti s vješticom iz Blaira – tajanstvenom silom koja progoni šumu.

Blair Witch izlazi 30. kolovoza 2019. godine (za mjesec dana) za PC i Xbox One te ju već sada možete dodati na wishlistu putem Steama ili prednaručiti za Xbox One putem Microsoft Storea po cijeni od 30 dolara, a u nastavku pogledajte novi gameplay trailer (i drž’te gaće).