NetEase Games, studio sačinjen, između ostalih, od bivših devova koji su radili na igrama kao što su Call of Duty i Battlefield, u suradnji s Marvelom je otkrio svoju novu igru – PVP 6v6 team-based shooter Marvel Rivals koji svi opisuju kao Overwatch 2 sa superherojima.

Prvi pogled na igru doista nudi pregršt superheroja iz Marvelovog univerzuma, a među potvrđenima za bogat roster trenutno se nalaze Black Panther, Doctor Strange, Groot, Hulk, Iron Man, Loki, Luna Snow, Magik, Magneto, Mantis, Namor, Peni Parker, Rocket Raccoon, Scarlet Witch, Spider-Man, Star-Lord, Storm i The Punisher. Ako ste se zabrinuli što ne vidite svoje omiljene heroje, ovo je tek početni popis, a NetEase obećava nove likove i nakon lansiranja.

Team-based akcijska pucačina uključivat će posebne timske sposobnosti koje u kombinaciji s vještinama preostalih članova tima mogu postići moćne komboe i sinkronizirane napade. Okruženje je podložno uništenju, a uključivat će neke od ikoničkih mjesta iz Marvelovog svemira kao što su Asgard i Tokyo 2099, ističu kreatori.

Na komentare koji ga uspoređuju s igrom Overwatch, Thaddeus Sasser, direktor igre odgovara: “Pozdravljam usporedbe jer mislim da postoje neke stvarno dobre stvari u mnogim različitim igrama” te dodaje: “Jedna od stvari koje smo pokušali učiniti je pružiti zanimljivu i poznatu mehaniku s različitim zaokretima, s drugačijim ritmom, s dodanom malom inovacijom” (hvala, GamesRadar+).

Marvel Rivals je u razvoju za PC te još nema točan datum izlaska, ali otkriveno je da će zatvoreno alfa testiranje biti održano u svibnju ove godine. Kako izgleda uzbudljivi trailer, pogledajte u nastavku.