Ikumi Nakamura, izrazito simpatična dizajnerica i kreativna direktorica igara, koja nas je prije tri godine u potpunosti osvojila svojim nastupom na Bethesdinoj press konferenciji na sajmu E3 2019 prilikom najave igre GhostWire: Tokyo, jučer je najavila da je otvorila vlastiti novi indie studio.

Podsjećamo, još u rujnu 2019. godine, samo nekoliko mjeseci nakon spomenutog nastupa na sajmu E3, Nakamura je javno obznanila da je nakon punih devet godina napustila Tango Gameworks (studio zaslužan za Evil Within 1 i 2 te spomenuti GhostWire: Tokyo), čiji je osnivač legendarni Shinji Mikami (tvorac serijala Resident Evil).

Od tada pa do danas radila je kao freelancer za brojne druge razvojne studije (uključujući i Ubisoft), a u pronalasku posla nije imala nikakvih problema s obzirom na veliko iskustvo i činjenicu da u industriji videoigara radi već 15 godina te je još prije Tango Gameworksa radila za Capcom na igri Okami te za PlatinumGames na igrama Scalebound i Bayonetta.

U novom, jučer objavljenom, video dokumentarcu japanskih gaming/novinarskih YouTube kanala Cutscenes i Archipel, obznanila je i da je Tango Gameworks 2019. godine napustila zbog bolesti s kojom se mučila već neko vrijeme, ali i zbog uvjeta rada u timu u kojemu su svi, uključujući i nju samu, strastveni prema svome poslu. Stoga je odlučila dati otkaz prije nego bude prekasno.

Tolika posvećenost i predanost poslu direktno je utjecala na njezino zdravlje, ističe Nakamura, te dodaje: “Bila je to prilika da proputujem i naučim što čini dobru radnu okolinu. Odlučila sam iskoristiti to iskustvo i otvoriti vlastiti maleni studio i izgraditi svoj IP“. Tako je najavila i da u svom svježe otvorenom indie studiju radi na potpuno novoj igri na kojoj će, osim osnivačice studija, obnašati ulogu kreativne direktorice.

Lekcije koje je naučila nakon odlaska iz Bethesdinog studija Tango Gameworks primijenit će, kaže, na način da će svome osoblju davati malo više autonomije i nezavisnosti te se kao direktor studija neće toliko miješati u svaki odjel.

Puno više informacija o Nakamuri i njezinoj karijeri saznajte u novome sedamnaestominutnom dokumentarcu iznad, a dok čekamo saznati više informacija o njezinoj prvoj igri u sklopu novog indie studija, podsjećamo da GhostWire: Tokyo njezinog bivšeg studija izlazi ovoga listopada za PC i PlayStation 5.

Unatoč tome što je Microsoft kupio Bethesdu i postao vlasnik studija Tango Gameworks, igra će na Xbox Series X/S izaći tek krajem 2022. godine, zbog već ranije potpisanog ugovora za godinu dana ekskluzivnosti na PlayStationu 5.