Prošloga petka BioWare nas je počastio novom concept art slikom za nadolazeći Dragon Age 4.

Sliku je putem twittera objavio izvršni direktor igre Christian Dailey i tako nam prikazao ženskog magea na kišnim ulicama Minrathousa – najvećeg i glavnog grada imperija Tevinter. Da se radi o gradu Minrathousu, u retweetu je pojasnio kreativni direktor igre Matthew Goldman.

Podsjećamo, radnja Dragon Agea 4 odvija se u Tevinteru kao posljedica događaja prethodne igre Dragon Age: Inquisition, a ta informacija otkrivena je zapravo prošle godine putem art knjige BioWare: Stories and Secrets from 25 Years of Game Development.

Posljednji video teaser igre Dragon Age 4 dobili smo prije tri mjeseca tijekom ceremonije The Game Awards 2020. Bio je to tek drugi teaser trailer još od službene najave igre iz 2018. godine, a vijesti o novom Dragon Ageu nastavljaju dolaziti sporo i na kapaljku.

Unatoč tome, prema vijestima od prošloga mjeseca, projekt je na dobrom putu. BioWare je nakon neuspjeha Anthema i fenomenalnog uspjeha Respawnove singleplayer akcijske avanture Star Wars Jedi: Fallen Order uspio uvjeriti Electronic Arts da novi Dragon Age treba biti isključivo singleplayer igra, kao što je originalno i zamišljeno.