Dok se proteklih tjedana pompa oko BioWareovog velikog neuspjeha imena Anthem pomalo smanjuje, a igra polako dobiva zakrpe koje ispravljaju krucijalne greške, danas stiže još jedna nesretna vijest da će dodatni sadržaj u vidu Actova (činova) koji su najavljeni u veljači – ipak kasniti.

Naime, iako je jučer izašla zakrpa pod brojem 1.1.0, koja je u igru donijela utvrdu Sunken Cell te ispravke bugova, promjene u balansu i brojne druge značajke (od kojih definitivno vrijedi istaknuti sposobnost pokretanja novih misija odmah na kraju prethodne ekspedicije bez da se morate vraćati u Fort Tarsis ili Launch Bay), putem Anthem reddita je izašla i velika obavijest da BioWare jednostavno neće stići na vrijeme izbaciti sadržaj po datumima koje su si prethodno zacrtali.

Iz BioWarea tako u službenom priopćenju navode da su svjesni da imaju još jako puno toga za ispraviti i poboljšati, pa čak i više nego su inicijalno očekivali, a jedini način da to naprave kako treba je da zasada odgode izbacivanje planiranog dodatnog sadržaja. “Iako smo isporučili puno stavki Čina 1 na vrijeme, nećemo uspjeti doseći sve ciljeve našeg kalendara. Prioritizirali smo stvari poput ispravaka bugova, stabilnosti i flowa igre nauštrb novih funkcionalnosti. Odvojili smo vremena za taj posao, ali realnost je da imamo više stvari za popraviti i poboljšati nego smo planirali“, navode iz BioWarea putem reddita te dodaju: “Iako je ovo najbolje što možemo učiniti za igru, to znači da će neke stvari s našeg kalendara morati biti odgođene“.

“Kako će samo moja priča završiti?”, upitala se heroina Anthema, zajedno s ostatkom igrača kojima je još stalo do igre i njezinog dodatnog sadržaja

Također, u postu na redditu točno su naveli sve značajke koje ipak neće stići izaći na vrijeme kako je planirano. U nastavku prenosimo čitavu listu iz originalnog posta:

• Mastery System
• Guilds
• Legendary Missions – Phase II
• Weekly Stronghold Challenge
• Leaderboards
• Some Freeplay Events
• Cataclysm

Osim gore navedene liste značajki, posebno su istaknuli i nekoliko stvari na kojima aktivno rade. Tu je loot sustav čije poboljšanje im je definitivno prioritet te obećavaju da su čuli vapaje zajednice. Zatim su naveli poboljšanje u komunikaciji s fanovima kroz sustav PFE (Player Feedback Environment) koji su implementirali zasada na PC verziji igre, a dotakli su se i eventa Cataclysm. Naime, još od najave Činova u veljači, spominje se Cataclysm kao vremenski ograničeni event kojime je pompozno trebao završiti Čin 1, no njegov izlazak sada je pomaknut bez konkretnog datuma. BioWare obećava kako će više o tome moći reći u svibnju, ističući kako im je to i dalje jako bitna značajka koja će donijeti nove izazove i nagrade igračima te pogurati priču igre Anthem unaprijed.

Znamo da ste čekali ove updateove i da vjerojatno niste sretni s time gdje smo danas. Razumijemo i poštujemo vaša gledišta“, u zaključku dodaju iz BioWarea te naglašavaju: “Možemo samo reći – vjerujemo u Anthem. Vjerujemo da će igra biti odlična, ali prepoznajemo da će to zahtijevati puno napornog rada. Želimo to učiniti i želimo da nam se pridružite na putu do cilja“.

Dok je Čin 2 trebao krenuti u lipnju, a Čin 3 u rujnu, s ovom službenom objavom trenutno je sve u zraku te nije sto posto jasno kada će uopće završiti Čin 1, a kamoli doći njegovi nasljednici. No kako smo naveli, iz BioWarea obećavaju da će više informacija imati u svibnju. Stoga nam samo ostaje čekati.