Da će kompletni serijal BioShock doći na Nintendo Switch, šuškalo se početkom ove godine u siječnju, a danas stiže i službena potvrda iz Nintenda i izdavača 2K. No, vijesti ne staju na tome, jer 2K je objavio da više njihovih igara stiže na Nintendo Switch, a sada znamo da su to  BioShock: The Collection, XCOM 2 Collection i Borderlands Legendary Collection!

Oduševljeni smo što neke od naših najvećih franšiza dovodimo na Nintendo Switch“, rekla je Melissa Bell, viša potpredsjednica i voditeljica globalnog marketinga iz kompanije 2K te dodala: “Ovo su neke od naših najuspješnijih igara koje su očarale milijune fanova širom svijeta, a dovodeći ih na Nintendo Switch, dodajemo i element mobilnosti ovim iskustvima, donoseći ih u ruke još većeg broja igrača“.

Ukoliko vam još nije jasno, radi se zapravo o čitavom nizu igara i dodatnog sadržaja. BioShock: The Collection tako sadrži sve tri igre u serijalu (BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered i BioShock Infinite: The Complete Edition) u njihovom kompletnom remasteriranom izdanju, uključujući sve DLC dodatke, a košta 50 dolara.

XCOM 2 Collection uključuje osnovnu igru – jednu od najboljih strategija u posljednjih nekoliko godina, a s njome i sva četiri DLC-ja, kao i veliku ekspanziju XCOM 2: War of the Chosen, a cjelokupni paket također košta 50 dolara.

Borderlands Legendary Collection donosi tri igre tog serijala, a to su Borderlands: Game of the Year Edition, Borderlands 2 i Borderlands: The Pre-Sequel, u prigodnom paketu i po cijeni od 50 dolara. Naravno, Borderlands 3 nije uključen u ovaj paket, s obzirom da je igra tek nedavno izašla na PC, PlayStation 4 i Xbox One te u ovome trenutku nije ni najavljena verzija za Switch.

Sve tri gore navedene kolekcije na Nintendo Switch stižu 29. svibnja.