Iako je BioShock: The Collection s nama već pune tri godine, i dalje postoje određeni problemi koji se manifestiraju još od prvog dana, a nisu rezultat zakrpe koja je “pošla po krivu”. Jedan od većih problema zasigurno je nemogućnost memoriranja pozicije u BioShocku 2, odnosno problem koji je na na svojim leđima doživio korisnik Reddita Kapo614, izgubivši pritom sav napredak u toj igri.

Naime, igrač koji je zauzeo svih 10 pozicija za spremanje pozicije u originalnom BioShocku ne može spremiti poziciju u njegovom nastavku – BioShocku 2, a s obzirom da je BioShock: The Collection trenutno moguće preuzeti u sklopu PlayStation Plus pretplate, mnogim igračima to nije najbolje sjelo.

Big warning for BIOSHOCK players who are going play B2 next, about SAVES from PS4

Srećom, problem je vrlo lako moguće zaobići brisanjem jednog dijela memoriranih pozicija originalne igre, nakon čega se automatski oslobađa prostor za spremanje pozicija u BioShocku 2. Tko bi očekivao da ćemo se u 2020. godini susresti s ovakvim problemom.

2K Games zasad se nije oglasio po ovom pitanju, a vidjet ćemo hoćemo li uopće tri godine nakon izlaska igre dobiti zakrpu za ovaj problem.