Ekipa Beamdoga poznata po obnovljenim izdanjima starijih RPG-ova je najavila novi projekt pod imenom Planescape: Torment: Enhanced Edition na kojem su očito radili već neko vrijeme.

Kako i samo ime kaže, riječ je o novoj verziji RPG hita iz 1999. godine koji je svojevremeno pokupio brojne nagrade zbog nekonvencionalne bogate priče, likova i svih ostalih sadržaja koji su igračima prezentirani.

Za izradu Enhanced Editiona autori su se udružili s Chrisom Avelloneom, vodećim dizajnerom originalnog Planescape: Tormenta koji će nadzirati razvoj, upućivati na moguće nadogradnje, te rekreirati ugođaj izvornika.

Dakako, uz osnovne mehanike igrivosti koja i dalje počiva na davno zacrtanim pravilima, autori će poboljšati grafičke elemente igre, remasterirati glazbenu podlogu i prepraviti sve što treba kako bi Planescape: Torment: Enhanced Edition odgovarao zahtjevima suvremenih igrača.

Prema planu, novu verziju Planescape: Tormenta ćemo zaigrati već 11. travnja, a dodatne detalje potražite na stranicama Steama.