Početkom prosinca prošle godine razvojni tim Fall Damage, kojeg su osnovali veterani igraće industrije, objavio je kako je njihova prva igra imena BATALJ spremna za zatvoreno beta testiranje. Radi se o online strategiji na poteze u kojoj se borite protiv drugog igrača s jedinicama koje ste sami sklepali u tim.

Igrači mogu birati između jedinica koje su podijeljene u tri frakcije u kojima se nalaze i heroji, što znači da možete otkrivati razne kombinacije i pronaći onu koja najviše odgovara vašem stilu kako biste osigurali pobjedu. Ova igra ima malo drugačiji pristup odrađivanja akcije na poteze – svaka runda se sastoji od faze planiranja i akcijske faze u kojoj pripremate svoj plan napada i zatim gledate kako se odvija, ali i vi i protivnik radite to u isto vrijeme. To znači da morate brzo razmišljati i prilagođavati se situaciji koja se odvija.

BATALJ je trenutno dostupan za PC putem Valveovog servisa i prodaje se po cijeni od 19,99 eura do 28. veljače, nakon toga će se prodavati po punoj cijeni od 24,99 eura. Razvojni tim nije spominjao ostale platforme, ali sve što su bili spremni podijeliti s igračima nalazi se na službenim stranicama.