Bandai Namco je i službeno najavio Project CARS 2, nastavak simulacije utrka Slightly Mad Studiosa. Igra će izaći na PlayStationu 4 i Xbox One konzolama te PC-u krajem ove godine. Project Cars 2 zaljubljenicima u aute ponudit će preko 60 staza i 170 automobila, a u traileru povodom službene najave mogli smo vidjeti automobile poput Nissana GT-R GT3 i McLarena 650S GT3 kao i popularnu stazu Fuji Speedway.

Prema najavama, Project CARS 2 moći će se igrati u 12k rezoluciji, odnosno na tri 4K monitora koji će igračima omogućiti panoramski pogled, a igra će također imati podršku za virtualnu realnost.

U odnosu na prvu igru, ekipa iz Slightly Mad Studiosa planira značajno poboljšati vremenske uvjete, te će uz kišu uvesti i zimske uvjete na cesti poput leda i kiše, ali i rally utrke po blatu.

Iako se radi o službenoj najavi igre, za Project CARS 2 prvi put smo čuli još na ljeto 2015, nedugo nakon izlaska prve igre, kada je pokrenuta crowdfunding kampanja kako bi se prikupilo oko sedam milijuna funti potrebnih za razvoj igre.

Slobodno bacite oko/oči na slubeni trailer povodom najave igre

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZNPn6aqildk